2010. június 30., szerda

San Diego - California

Az ut kb 5 ora kocsival innen Phoenix eszaki reszerol San Diegoig. Ebbol kb 45 perc csak mig kierunk Phoenixbol, 80 km-t mentunk varoson belul, autopalyan, es nem kellett keresztulmennunk a varoson, csak az eszaki csucskebol a nyugati hatarig. Szoval a varos valoban oriasi.

A varosbol kierve termeszetesen mindenhol kaktuszok, sivatag. Arizona hatara Yuma varos szelen van, ott talalhato ez a hatarjelzo tabla:


Hihetetlen de California sivataga teljesen mas, mint Arizonáé. Nem magyarazok, inkabb megmutatom a kulonbseget:
Arizona sivataga

 Es California sivataga:
Ugye nem is kell reszleteznem a kulonbseget.Az ut gyonyoru volt, nehol sivatagos, nehol meg 4200 láb magassagig is fel kellett mennunk a hegyekben.
 

Ut kozben 3 borton mellett mentunk el. Nagyon hatasos latvany volt. Ketto Phoenix hataraban van, egy pedig, ami a legnagyobb, egeszen tavol kint a sivatagban, a California State Prison.Bizonyara jo embereket tartanak ott. Hat, ahogy elneztuk, onnan megszokni nem egyszeru feladat. Es ha ki is jut valaki, onnan meg legalabb 80 merfoldet gyalogolhat, mire talal valami telepulest, de addigra elkapjak, mert hat a sivatagban nem sok eselye van az eltunesre.

San Diego belvarosa mar messzirol is gyonyoru. Elovarosai vannak, akarcsak Phoenixnek, ami szinten nagyon szep. Sok haz epult magas hegyek tetejere, iszonyat dragak lehetnek. De a varos termeszetesen a Csendes ocean partjara oszpontosult. Ott nagy a zsufoltsag. A hazak szorosan egymas melle epultek, mindenki ott akar elni, illetve sok a hotel is. Egy vagyonba kerul meg a legrozogabb visko is, csak azert, mert az oceanhoz kozel van. Ime egy foto a Csendes oceanrol es rolam..

 Nemelyik hotel olyan mint egy palota, nem szivesen tudnam meg mennyi ott egy ejszaka. A parton eletmentok nezelodnek, akar a baywatchban, de sehol sem latom a bombanoket.... hmm..es ahogy korulnezek, az jut az eszembe, jo sok penzbe kerulhetett egy ilyen filmhez osszeszedni a jonoket. Mindenhol csak elhizott es ferfias nok vannak, de ez nem csak San Diegora vonatkozik, eddig meg nem nagyon lattam szep noket az orszagban, de normalis kulseju pasikat is csak ott San Diegoban elvetve egyet-kettot.

Kerestunk hotelt, ahol aludhatunk, de ez a hetvege unnep volt, a memorial day, igy minden hotel telitve volt. Ki kellett mennunk a kulvarosba, es ott is csak egy motelben kaptunk helyet. Az ilyen moteleket szeretik azok az emberek, akiknek a hiteltortenetuk eleg gyatra, mert oket sehova nem engedik be jobb helyekre. Mindenhol azt nezik, hogy rendesen fizetted-e eletedben a hiteleidet. Ha nem volt soha hiteled, az gaz, mert akkor sem adnak lakast mondvan, hogy nem tudnak rolad semmit. Itt tehat celszeru hitelhez folyamodni akkor is, ha van penzed.
Ezekben a motelekben heti fizetes van, es ugyanannyiba kerul, mint az, ahol pl mi lakunk, csak nálunk luxus korulmenyek vannak.Medence, jakuzzi, konditerem, stb......
Eleg fura figurak voltak abban a motelben. Feltem is ......
A motel mellett pedig van egy park, RV park a neve, ebbol minden varosban van, lakokocsi park, ott laknak azok, akik vagy kirandulnak, vagy lakokocsiban elik le az eletuket.
Szoval alig vartam, hogy vegre reggel legyen es tovabballjunk onnan.

A belvaros eleg zsufolt Phoenixhez kepest. Ott is hihetetlen autopalyak vannak, es felhokarcolok, a kikotoben hatalmas hajok, koztuk egy nagyon regi hajo, ami amolyan muzeumkent szolgal ma a latogatok szamara.

 A CORONADO BRIDGE-en is atmentunk, ami persze a Coronado nevu varosreszhez visz at az ocean folott. Oriasi elmeny volt szamomra atmenni rajta. Gyonyoru a kilatas onnan, a magasbol.

Ugye gyonyoru?
Erdekes volt szamomra, hogy az ember azt gondolna egy ilyen varosrol, hogy tele van turistaknak szant ajandekboltokkal, de nem igy van. A parton van nehany ajandekpavilon, es a varosban is, de joval kevesebb mint gondoltam. 
 Es megvalami, ami feltunt, hogy az idojaras is mas, mint itthon Phoenixben. Sokkal huvosebb van. Egesz evben 20-25 fok van, mindig az a kellemes langyos ido, de estere kisse leesik a homerseklet, mi is mar majdnem faztunk.


Visszafele volt egy kisebb kalandunk, ami szamomra csak 1-2 percig tartott, mert Pistim nem akart felzaklatni. A dragam azt gondolta, hogy a sivatagban hegyen-hatan benzinkutak lesznek, de micsoda meglepetes.....nem igy tortent. Epp elertunk egy telepulest, amikor azt vettem eszre, hogy a kedvesem nagyon lassan vezet. Akkor arulta el, hogy az uzemanyag a nulla alatt van es most sporolni probal es remenykedik, hogy eljutunk a benzinkutig. Es el is jutottunk szerencsere, de meg igy is lett egy kis gyomorgorcsom, ahogy belegondoltam, hogy leallhattunk volna akar a sivatag kozepen is.

Amikor visszaertunk Arizona allamba, megalltunk egy pihenonel, es ahogy kiszalltunk az autobol, egybol megcsapott minket az a jo meleg arizonai levego. Erezheto volt a ket allam kozti homersekletkulonbseg.

FOTOK A GALÉRIÁBAN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése