2010. június 30., szerda

Tucson - Pima Air and Space Museum


Ma egesz nap Tucsonban voltunk. 2 ora az ut autoval, ebbol 80 km volt amig kiertunk Phoenixbol........a varos eszaki reszen lakunk ugyanis, es delre van Tucson ezert az egesz varoson keresztul kellett mennunk.Termeszetesen autopalyan.

Eloszor a PIMA AIR & SPACE MUSEUM-ba mentunk,(legi-es urkozlekedesi muzeum) nagyon erdekes volt. Gyonyoru szep gepeket lattunk, erintettunk, lopakodokat, helikoptereket, repulogepeket, rengeteg felet. A NASA gepeibol is volt nehany, illetve ott volt Kennedy es Johnson elnok elnoki gepe is !! Lattunk meteorit dababokat, urruhat es mindenfele dolgot az urbol, urallomas maketteket, es ami szamomra nagyon erdekes volt, az egy "kekfust" nevu anyag, teglatest alaku volt, vilagoskek, szilardnak tunt, megis mintha fust lenne.....nem tudom felfogni mi az.........de nagyon kulonleges anyag.  A kepgaleriaba feltettem a kepeket amiket keszitettunk, nezzetek meg. De azert itt van egy kis bemutato:
 

Ez utan meg szerettem volna nezni az ovarost, és egy barlangot is, de Pistim nem igazan, es en is elfaradtam, ugyhogy haza is jottunk. De megyünk még, és akkor bovitem a beszámolot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése